FAQ

- Het verschil tussen een medische SOS en een SOS ID armband?
 
De medische SOS ID armband is er voor mensen met een ziekte of aandoening die dit snel kenbaar willen maken aan medisch personeel.
 
Om te benadrukken dat de drager een ziekte of aandoening heeft staat er op de medische ID armband het rode medische symbool (star of life), dit is een wereldwijd bekend symbool en medisch personeel zal hier altijd op reageren.
 
Op een SOS ID armband staat het rode medische symbool (star of life) niet vermeld, de SOS ID armband is dus alleen om mensen kenbaar te maken wie de drager van de armband is en wie er op de hoogte gebracht moet worden indien de persoon in een noodsituatie terecht is gekomen.
 
Wij adviseren mensen een medische ID armband te dragen als u een ziekte of aandoening heeft waar medisch personeel rekening mee moet houden, dit om een diagnose te kunnen stellen in een nood situatie. Daarbij zal medisch personeel actief reageren op het zien van het medisch symbool (star of life) op de armband.
 
Om verwarring te voorkomen raden wij het af om een medische ID armband te dragen als u geen ziekte of aandoening heeft. Het medisch symbool zou dan voor verwarring kunnen zorgen in een noodsituatie, medisch personeel gaan er dan (misschien) onterecht van uit dat u een ziekte of aandoening heeft.
 
Een SOS ID armband is daarom een perfect alternatief, u geeft duidelijk aan wie u bent en wie er op de hoogte gebracht moet worden mocht u onverhoopt in een noodsituatie terecht zijn gekomen.
 
 
 
- Wat laat ik graveren op een armband?
 
Het doel van de armband is om omstanders en hulpverleners te waarschuwing of de persoon een ziekte of aandoening heeft. Draagt de persoon een medische armband dan staan de voor de patiënt specifieke medische ziekte of aandoening op de Medische armband.
 
Het is zeker essentieel voor personen die door hun ziekte of aandoening het vermogen om te spreken kunnen verliezen, door bijvoorbeeld flauwvallen, maar ook iedereen die betrokken is in een traumatische gebeurtenis zoals een auto-ongeluk zouden bewusteloos kunnen raken.
De armband kan dan bijdragen dat u de behandeling krijgt die voor u op dat moment essentieel kan zijn.
Er wordt vaak gezegd dat een medische sieraad voor u spreekt wanneer u niet in staat om zelf te spreken.
 
Wat moet er op de Medische armband staan als ik een ziekte of aandoening heb?
 
De armband moet voorzien zijn van van de meest noodzakelijk informatie over de drager van de armband.
Zoals;
 • Ziekte of aandoening.
 • Naam, geboorte datum
 • Contactgegevens van de persoon (en) die gebeld moet worden tijdens een noodgeval. Hiervoor wordt de wereldwijd bekende afkorting ICE (In Case of Emergency) gebruikt.
Afhankelijk van de gekozen armband, kan ook de volgende informatie gegraveerd worden;
 • Bloed groep
 • Medicatie gebruik
 
Voorbeel:
Voorkant;
Edwin van den Hout
27-11-1975
Diabetes Type 1
 
Achterkant;
11-11-1900/O Neg
Insuline/Novorapid
ICE: Cindy (vrouw)
+31 612345678
 
(Opmerking: Niet elke armband is twee-zijdige te graveren, dan wordt vaak de meeste essentiële informatie op de voorkant gegraveerd, naam, ziekte of aandoening en ICE.)
Uw huisarts of behandelend arts kunnen u helpen om te bepalen wat voor u de meest essentiële informatie is.
 
Wat moet er op een SOS-ID armband gegraveerd staan.
Dan zijn de volgende gegevens belangrijk om te vermelden;
 • Naam (voor en of achternaam)
 • Contactgegevens van de persoon (en) die gebeld moet worden tijdens een noodgeval. Hiervoor wordt de wereldwijd bekende afkorting ICE (In Case of Emergency) gebruikt. 
 • Bij een SOS-ID armband adviseren wij om (zeker indien de armband voor een kind is) de ICE melding op de voorzijde te vermelden. Dit om extra handelingen aan de arm en armband te voorkomen.
​voorbeeld;
voorkant
Dean van den Hout
 
ICE: Edwin (papa)
+31 (0) 612345678
ICE: Cindy (mama) 
+31 (0) 623456789
 
Wij controleren altijd of de door u gekozen tekst past op het door u gekozen product, en adviseren hier ook in als wij twijfelen of de tekst wel past of efficienter zal zijn.
 
 
 
- Hoe geef ik op wat ik gegraveerd zou willen hebben?
De door u gewenst tekst kunt u opgeven, door bij het gewenste product op de knop  ''gravering opgeven'' te klikken.
Er verschijnt dan een pop-up scherm, in dit scherm kunt u naar beneden scrollen en vind u onder de tips de vakken voor de tekst met daarbij het aantal tekens per regel.
 
- Hoe weet ik wat mijn polsmaat is?
Zodra u de bij uw stijl passende armband heeft gevonden kunt u gaan bepalen welke maat armband u nodig heeft.

Het opmeten van de Pols.
Het opmeten van uw polsmaat kan op diverse manieren:
 • Met behulp van een touwtje, stift en liniaal.
 • Met een meetlint.

 
Met behulp van een touwtje.
 • Bepaal het breedste gedeelte van uw pols.
 • Rol het touwtje 1,5 keer om uw pols, trek het touwtje niet te strak, maar ook zeker niet te los; er moet nog een wijsvinger tussen uw pols en het touwtje passen.
 • Trek nu met een stift boven op de pols een streepje over beide touwtjes.
 • Trek het touwtje van uw pols en meet met de liniaal de ruimte tussen de twee streepjes; dit is de omtrek van uw pols en uw maat.

Met behulp van een meetlint.
 • Bepaal het breedste gedeelte van uw pols.
 • Rol het lint om uw pols en lees de maat af waar het begin van het lint, het lint weer raakt. Trek het lint niet te strak, maar ook zeker niet te los; er moet nog een wijsvinger tussen uw pols en het lintje passen.
 • De afgelezen maat is de omtrek van uw pols en uw maat.

Nu u de maat van uw pols heeft, kunt u in de omschrijving van het artikel bekijken welke maat er het beste om uw pols past.
Neem deze maat niet te klein; denk er bijvoorbeeld aan dat uw pols iets uitzet bij warm weer of een inspanning.

Voorbeeld:
Is de omtrek van uw pols 16,5 cm en loopt de maat Small tot 16,5, bestel dan de maat Medium.
 
 
 
- Van welk materiaal zijn de armbanden gemaakt?
De meeste medische sieraden die Healthband aanbiedt, zijn gemaakt van een combinatie van de diverse materialen, zoals leer, rubber en RVS.
 
In ons assortiment wordt veel gebruik gemaakt van roestvrij staal, ook wel bekend als RVS.
 
De eigenschappen van dit product zijn duurzaamheid en krasvast; daarbij is RVS perfect voor medische sieraden omdat het hypoallergeen is en er dus zelden een allergische reactie optreed bij de drager van het sieraad.
 
Het RVS wat gebruikt wordt in onze producten is het type 316L, beter bekend als het chirurgisch staal. Veel van de medische sieraden die aangeboden worden op het internet zijn van het type 304 RVS. Hoewel beide types hypoallergeen zijn, heeft het type 316L een verhoogde weerstand tegen corrosie.
 
Door de verscheidenheid aan producten die aangeboden wordt door Healthband is er eigenlijk voor elke generatie wel een armband te vinden.
 
Door het gebruik van diverse materialen en combinaties is er een Healthband voor iedereen, en zijn de ontwerpen modieus, elegant, stijlvol en comfortabel om te dragen.
 
Omdat Healthband kiest voor een combinatie van materialen in zijn sieraden, kunnen de sieraden ook worden gedragen door mensen met een huid die gevoelig is voor metalen. Dit komt omdat bij sommige sieraden het RVS door een ander materiaal gescheiden word van de huid.